RSS

Tahinli Rulolar

11 May

Kıtır kıtır, çıtır çıtır nasıl anlatsam gerçekten harika bir tatlı. Evet kalorisi biraz bol 🙂 ama arada ufak kaçamaklar olabilir değil mi? Bu lezzeti deneyin, korkmayın bence 🙂 Kolay bayatlamıyor olması da en güzel yanlarından…

Malzemeler:

12 adet baklavalık yufka

2 su bardağı tahin

1 su bardağı  toz şeker

Fındık

Tereyağı

Toz şeker

Öncelikle tahinle tozşekeri bir kapta karıştırıyoruz.Fındığınızı ufalarken çok ufak parçalar yerine biraz irice bırakmanızı tavsiye ediyorum, böylelikle fındıklar kıtır kıtır ağıza geliyor, çok daha güzel oluyor. Daha sonra yağımızı eritiyoruz( ben burda tereyağı kullandım.Tereyağının lezzetine bayılırım. Ama siz margarin, sıvıyağ da kullanabilirsiniz.) Yağda kullanacağımız ölçü, 3 kat yufkanın her katını iyice yağlayabilecek miktarda olması.Yufkalarımızdan bir tane alıp tezgahımıza seriyoruz,üzerine yağımızı sürüyoruz. Sonra üzerine bir kat yufka daha koyuyoruz ,onun da üzerine yağ sürüyoruz. Üçüncü kat yufkamızı koyup, onu da bir güzel yağlıyoruz, sonra üzerine bolca tahin sürüyoruz. Üzerine fındık serpip yufkaları rulo haline getiriyoruz. Rulomuzdan yaklaşık iki parmak kalınlığında parçalar kesiyoruz. Yağlı kağıt serili fırın tepsimize alıp 180C fırında kızarana dek pişiriyoruz. Fırından çıkar çıkmaz üzerine pudra şekeri serpiyoruz.

– Baklavalık yufkayı, yağlamadan hemen önce paketinden çıkarmanızı öneriyorum, yoksa kağıt gibi kuruyor.

– Pudra şekerini sıcakken döktüğünüzde şekeri biraz emiyor, bu yüzden görünüm açısından servis öncesi biraz daha pudra şekeri serpmenizi tavsiye ederim.  

 
Yorum yapın

Yazan: 11 Mayıs 2011 in TATLILAR

 

Etiketler: , ,

Yorum bırakın