RSS

Etli Milföy Böreği

09 May

Gerçekten çok lezzetli inanın 🙂 Mantar sevmeyen ben bile bu böreği bayıla bayıla yedim … Yapımı da oldukça kolay. Akşam yemeklerinin yanına yada çay saatleriniz için mükemmel bir seçim. Denemenizi tavsiye ediyorum.

Malzemeler

Milföy ( sayısı sizin isteğinize bağlı)

Yağsız kuşbaşı et

Mantar

Soğan

Tuz, Karabiber

Etleri bir teflon tavaya koyup, kısık ateşte iyicene kavuruyoruz. Soğanı ayrı bir tencerede biraz kavurup, içine doğradığımız mantarları atıp kısık ateşte beraber kavuruyoruz. Daha sonra içine etleri atıp  15 dk .kadar kısık ateşte , tuz ve karabiberini ekleyip pişiriyoruz. Buzdolabından çıkardığımız milföyleri, iyice yumuşatıyoruz. Milföylerimizi hafif un serili tezgahtahta merdane ile biraz inceltiyoruz. Ortasına harcımızdan koyup bohça şeklide kapatıyoruz. Önceden ısıttığımız fırınımızda milföylerimizi pişiriyoruz.

Not: Milföylerin üzerine yumurta sarısı sürmüyoruz.

Sıcak sıcak servis etmenizi tavsiye ediyorum.  Yemeğe misafirlerim vardı, soğuk servis etmek istemediğimden resimlerim biraz aceleye geldi. Kusura bakmayın 🙂

 
2 Yorum

Yazan: 09 Mayıs 2011 in BÖREKLER

 

Etiketler: , , ,

2 responses to “Etli Milföy Böreği

  1. Cahide

    09 Mayıs 2011 at 15:00

    Ellerinize sağlık. Çok güzel bir görüntü…

     
  2. Hanımın Mutfağı

    09 Mayıs 2011 at 15:00

    çok teşekkür ederim. sizin tarafınızdan beğenilmek ne güzel mutluluk 🙂

     

Yorum bırakın