Gerçekten çok lezzetli inanın 🙂 Mantar sevmeyen ben bile bu böreği bayıla bayıla yedim … Yapımı da oldukça kolay. Akşam yemeklerinin yanına yada çay saatleriniz için mükemmel bir seçim. Denemenizi tavsiye ediyorum.
Malzemeler
Milföy ( sayısı sizin isteğinize bağlı)
Yağsız kuşbaşı et
Mantar
Soğan
Tuz, Karabiber
Etleri bir teflon tavaya koyup, kısık ateşte iyicene kavuruyoruz. Soğanı ayrı bir tencerede biraz kavurup, içine doğradığımız mantarları atıp kısık ateşte beraber kavuruyoruz. Daha sonra içine etleri atıp 15 dk .kadar kısık ateşte , tuz ve karabiberini ekleyip pişiriyoruz. Buzdolabından çıkardığımız milföyleri, iyice yumuşatıyoruz. Milföylerimizi hafif un serili tezgahtahta merdane ile biraz inceltiyoruz. Ortasına harcımızdan koyup bohça şeklide kapatıyoruz. Önceden ısıttığımız fırınımızda milföylerimizi pişiriyoruz.
Not: Milföylerin üzerine yumurta sarısı sürmüyoruz.
Sıcak sıcak servis etmenizi tavsiye ediyorum. Yemeğe misafirlerim vardı, soğuk servis etmek istemediğimden resimlerim biraz aceleye geldi. Kusura bakmayın 🙂
Cahide
09 Mayıs 2011 at 15:00
Ellerinize sağlık. Çok güzel bir görüntü…
Hanımın Mutfağı
09 Mayıs 2011 at 15:00
çok teşekkür ederim. sizin tarafınızdan beğenilmek ne güzel mutluluk 🙂