RSS

Çilek Soslu Parfe

06 May

Dr. Oetker krem şanti paketlerinin arkasında yazan tariflerden biri. Oldukça kolay lezzetli ve sıcak yaz günleri için çilekli dondurma tadında bir parfe…  Tam da çilek mevsimindeyken çilekli tarifler yapayım istedim, beğenirsiniz umarım.Özellikle parfenin sosu harika, başka tatlılarda kullanılabilir.

Malzemeler:

500 gr. çilek

1 yumurta

Yarım çay bardağı toz şeker

 1 paket krem şanti

1 su bardağı soğuk süt

1 çay bardağı pudra şekeri

500 gr. çileği blendırdan geçiriyoruz 1 yumurta ile yarım çay bardağı toz şekeri iyice çırpıp; üzerine ezilmiş çileklerin yarısını ekleyin . Ayrı bir kapta1 su bardağı süt ile krem şantiyi çırpıyoruz. Daha sonra çilekli karışım ile krem şanti karıştırıyoruz. İsterseniz tek kuplara isterseniz de 26 cm. çaplı bir kaba bu karışımı dökp, buzluğa atıyoruz. Kalan çilekleri 1 çay bardağı pudra şekeri ile tekrar blendırdan geçiriyoruz. Buzdolabında soğutuyoruz. Parfelerimizi servis ederken üzerine çilekli sosumuzdan döküyoruz.

AFİYET OLSUN ….

Reklamlar
 
Yorum yapın

Yazan: 06 Mayıs 2011 in PARFELER

 

Etiketler: , ,

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

 
%d blogcu bunu beğendi: