RSS

Puf Böreği

08 Ağu

Biz ailece bayılıyoruz puf böreğine.. Genelde haftasonları yapıyorum ;peynirli , kıymalı … Yanına ayran yada güzel demlenmiş bir çayla iyi bir hafta sonu menüsü oluyor. Bütün hamur işlerinde olduğu gibi , puf böreğinde de iyi bir un kullanmak sonucu çok etkiliyor. Ve tabii ki, böreği kızartırken kızgın bol yağda kızartmalısınız ki, en az miktarda yağ çeksin. Yine de kızarttıktan sonra havlu kağıt üzerinde biraz yağını aldırmayı da unutmayın 🙂

Malzemeler :

Yarım kg. un

1 su bardağı yoğurt

1 yumurta

1 çorba kaşığı sirke

Tuz

İç malzemeler:

Peynirli harç için;

isteğinize göre sadece beyaz peynir yada beyaz peynir ve maydanoz

Kıymalı harç için;

250 gr. kadar kıyma

1 ufak soğan

Tuz, karabiber

Kıyma, rendelenmiş soğan, tuz ve karabiberi kavurmadan karıştırıp, açtığımız böreklerin ortasına yerleştiriyoruz.

Malzemeleri iyice yoğurup, hamurumuz biraz dinlendiriyoruz. Daha sonra hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp un serili tezgahımızda çok kalın olamayacak yuvarlaklar halinde açıyoruz. Ortalarına harcımızdan koyup ,uçlarını iyice kapatıyoruz. Kızgın yağda kızartıp, afiyetle yiyoruz. 🙂

Reklamlar
 
Yorum yapın

Yazan: 08 Ağustos 2011 in BÖREKLER

 

Etiketler: , ,

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

 
%d blogcu bunu beğendi: