RSS

Hindistancevizli Kek

16 Haz

Malzemeler:

3 yumurta

1 su bardağı toz şeker

1 su bardağı sıvıyağ

1 su bardağı yoğurt

2 su bardağı hindistan cevizi

2 su bardağı un

Kabartma tozu, vanilya

Yumurtalar ile tozşekeri mikserle iyice çırpıyoruz. Daha sonra hindistancevizi, sıvıyağ ve yoğurdu ekleyip biraz daha karıştırıyoruz. Son olarak unumuzu, kabartma tozumuzu ve vanilyamızı ekleyip, karıştırıp yağladığımız kalıbımıza döküyoruz. 150 C fırında pişiriyoruz.

Kekinizin iyi kabarması için;

– Unu ilave ettikten sonra mikserin en düşük ayarını yada çırpma teli kullanın ve çok fazla çırpmayın.

– Kek yaparken kullanacağınız yumurtalar oda sıcaklığında olmalıdır.

– Kek pişerken ilk 10-15 dk. fırın kapağını açmayın.

– Pasta ve kek hamuruna kabatma tozu ilave edin, karbonat kullanmayın.

Not: Resimi pek özenerek çekemedim kusura bakmayın, yapıp hemen servis etmek zorunda kaldığımdan böyle oldu…

Reklamlar
 

Etiketler: , , ,

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

 
%d blogcu bunu beğendi: