RSS

Fava

27 May

Siz fava sevenlerden misiniz? Ben sevenlerdenim çok şükür 🙂  Eşimin sevmemesi sebebiyle pek sık yapamıyorum maalesef… Ama geçen akşam yemeğe misafirlerim vardı ve bunu fırsat bilerek yaptım favamı. Bence çok da güzel olmuştu, afiyetle yedik.

Malzemeler :

1 su bardağı kuru bakla

1 orta boy soğan

1 çay bardağı zeytinyağı

1 çorba kaşığı şeker

1 tatlı kaşığı tuz

Baklaları bir gece öncesinden ıslatın. Tenceremize kuru baklaları koyup;üzerine baklaları 1 parmak geçicek miktarda su ekliyoruz. İçine soğanı, tuzu, şekeri ve zeytinyağını katıp , kısık ateşte iyice pişiriyoruz. Baklalar iyice pişip eridikten sonra soğanı içinden çıkarıyoruz. Ya blendırla yada süzgeçle favayı süzüp, servis tabağımıza döküyoruz. Üzerini dereotu ile süsleyip, limon suyu ile servis edelim.

Reklamlar
 
2 Yorum

Yazan: 27 Mayıs 2011 in ZEYTİNYAĞLILAR

 

Etiketler: ,

2 responses to “Fava

  1. durulezzetler

    29 Mayıs 2011 at 15:00

    Favaya bayılırım, ve uzun zamandır da yapmamıştım…ellerinize sağlık, iyi ki hatırlattınız 🙂

     

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

 
%d blogcu bunu beğendi: