Siz fava sevenlerden misiniz? Ben sevenlerdenim çok şükür 🙂 Eşimin sevmemesi sebebiyle pek sık yapamıyorum maalesef… Ama geçen akşam yemeğe misafirlerim vardı ve bunu fırsat bilerek yaptım favamı. Bence çok da güzel olmuştu, afiyetle yedik.
Malzemeler :
1 su bardağı kuru bakla
1 orta boy soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Baklaları bir gece öncesinden ıslatın. Tenceremize kuru baklaları koyup;üzerine baklaları 1 parmak geçicek miktarda su ekliyoruz. İçine soğanı, tuzu, şekeri ve zeytinyağını katıp , kısık ateşte iyice pişiriyoruz. Baklalar iyice pişip eridikten sonra soğanı içinden çıkarıyoruz. Ya blendırla yada süzgeçle favayı süzüp, servis tabağımıza döküyoruz. Üzerini dereotu ile süsleyip, limon suyu ile servis edelim.
durulezzetler
29 Mayıs 2011 at 15:00
Favaya bayılırım, ve uzun zamandır da yapmamıştım…ellerinize sağlık, iyi ki hatırlattınız 🙂
Hanımın Mutfağı
29 Mayıs 2011 at 15:00
teşekkür ederim..