RSS

Hünkar Beğendi

19 May

En sevdiğim yemektir Hünkar Beğendi. Osmanlı mutfağı’nın ne kadar lezzetli ve zengin olduğunu en güzel kanıtı bence 🙂 Hem göze, hem mideye hitap eden bu yemeği yapmak öyle çok da zor değil..

Patlıcanlı beğendi için malzemeler :

5-6 adet patlıcan

1 tahta kaşık dolusu un

3 yemek kaşığı tereyağ

Biraz sıvıyağ

1,5 su bardağı süt

1 su bardağı kadar rendelenmiş kaşar peyniri

Etli malzemeler :

750 gr. kuşbaşı et ( tercihen kuzu eti )

Soğan

Domates veya salça

Tuz, karabiber

Soğan ince şekilde rendeleyip, hafif pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Üzerine etleri ekleyip kısık ateşte iyice kavuruyoruz. Daha sonra domates rendesi veya salçamızı ekliyoruz. Üzerine yaklaşık 2 su bardağı su, tuzunu ve biberini ekleyip kısık ateşte pişiriyoruz.

Izgarada közlenen patlıcanları, kabukları soyularak bir süre limonlu suda bekletiyoruz. Sonra ince ince kıyıyoruz.

Başka bir tencerede un ve yağı 3-4 dakika kavuruyoruz. Üzerine yavaşça sütümüzü ve biraz da tuz ekliyoruz. Beşamel sosu pişirip kıvamına getirdikten sonra patlıcanlarımızı ekliyoruz. Çok kısık ateşte 7-8 dk. kadar pişiriyoruz. Son olarak içine kaşar rendemizi atıp, karıştırıyoruz. Patlıcanlı beğendi’nin üzerine etimizi koyarak servisini yapıyoruz.

– Çok aceleniz varsa, patlıcanları közleyecek kadar vakit bulamayacaksanız hazır közlenmiş patlıcanlardan kullanabilirsiniz. Ben tabi ki kendi közlediğiniz patlıcanları kullanmanızı tavsiye ederim .Ama hazır kullanmanız gerekiyorsa, A 101 de hazır patlıcanlar bence en güzelleri. Daha önce de yazmıştım sanırım ama yeri gelmişken yazmadan edemedim …

AFİYET OLSUN…

Reklamlar
 
 

Etiketler: , ,

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

 
%d blogcu bunu beğendi: