RSS

Beşamel Soslu Tavuk

02 May

Tavuk sevmeyenlerin bile severek yediği bir tarif. Bugüne kadar yiyip beğenmeyeni görmedim. Tabi bunda beşamel sos ve kaşarın etkisi çok büyük olabilir 🙂

Malzemeler

1 bütün tavuk

Haşlanmış bezelye

Haşlanmış havuç

Patates

Un

Süt

Tuz

Kaşar peyniri

Bütün tavuğumuzu haşlıyoruz. (Haşladığımız suyla leziz şehriyeli tavuk suyu çorbası yapabiliriz.) Biraz soğuduktan sonra tavuğumuzu ufak ufak didiyoruz. Tavuklarımızı bir borcama yayıp üzerine haşlanmış bezelyelerimizi ve havuçlarımızı, küçük küpler halinde doğrayı hafif kızarttığımız patatesleri ekliyoruz. Yada kolaylık isterseniz, hazır garnitürlerden koyabilirsiniz. Üzerlerine çok hafif tuz serpiyoruz. 1 su bardağı kadar tavuk suyu döküyoruz.Ufak bir tencerede  1 çorba kaşığı tereyağı, yarım çay bardağı kadar sıvıyağ ile  2 tahta kaşığı kadar unu hafifçe kavuruyoruz. Üzerine yavaş yavaş yarım kg. kadar  sütü ve biraz tuz ekliyoruz. Pişiriyoruz. Eğer sos da pütürler olduysa blender dan geçirebilirsiniz. Hazırladığımız beşamel sosumuzu da tavuklarımızın üzerine döküyoruz. Son olarak da kaşar peynirimizi rendeleyip, 180 C fırına atıyoruz. Kaşarlarımız kızarana kadar pişiriyoruz. Sonrasında afiyetle yiyoruz. 🙂

Reklamlar
 
 

Etiketler: , ,

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

 
%d blogcu bunu beğendi: