RSS

Krep

30 Nis

Haftasonu kahvaltılarının vazgeçilmezi… Aslında kahvaltı dışında o kreple yapılan o kadar çok tarif var ki.. Hepsi de çok lezzetli oluyor. Kreple yapılan başka tatları da paylaşacağım sizlerle inşallah önümüzdeki günlerde. Ama bugün sade krep tarifi vermek istiyorum.

Malzemeler

2 yumurta

2 kahve fincanı un

3 kahve fincanı süt

Tuz

Yumurtaları, unu,sütü ve tuzu bir kapta hiç topak kalmayacak şekilde çırpıyoruz. Krep hamurdan yaklaşık 1 kepçe kadar alıp yağlanmış teflon tavamıza döküyoruz. Ben krep hamurunun içine yağ koymuyorum, krepleri pişirirken teryağı kullanıyorum. Tereyağının lezzeti ayrı bir tat katıyor kreplere. Hamurumuzu tavaya yayılmasını sağlıyoruz ve kısık ateşte önlü arkalı pişiriyoruz. Piştikten sonra içine peynir ,reçel, marmelat vs. gibi istediğiniz malzemeyi koyabiliyoruz.

AFİYET OLSUN…

Reklamlar
 

Etiketler: ,

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

 
%d blogcu bunu beğendi: