RSS

Kızarmış Patlıcan Sarması

26 Nis

Bir yemekte sunumun ne kadar önemli ve etkileyici olduğunu gösteren bir tarif… Bu aralar oldukça popüler bir tarif, bende sizlerle paylaşmak istedim…

Malzemeler

Patlıcan

2 yumurta

Galeta unu

Közlenmiş kırmızı biber

Süzme yoğurt

Sarımsak

Taze soğan

Patlıcanları boylamasına ince ince dilimleyin. Uzun patlıcanlardan kullanırsanız sarma işiniz daha kolaylaşır. Doğradığımız patlıcanları tuzlu suda beklettikten sonra, iyice suyunu süzüyoruz. Patlıcanlarımızı önce yumurta sarısına daha sonra galeta ununa buluyoruz. Daha sonra patlıcanlarımızı kızartıp, kağıt havluya serip fazla yağını alıyoruz. Bu sırada kırmızı biberlerimi közleyip ufak ufak doğruyoruz. Süzme yoğurdumuzun içine sarımsağı rendeleyip karıştırıyoruz. Süzme yoğurt kullanılmasının sebebi ; iç malzemenin fazla sulu olmaması gerektiğinden. Eğer elinizde süzme yoğurt bulunmuyorsa, normal yoğurdu bir tel süzgece koyup 10-15 dk. kadar suyunun süzülmesini bekleyebilirsiniz. Daha sonra közlediğimiz biberlerle yoğurdumuzu karıştırıyoruz. Patlıcanların bir kenarına bu harçtan koyup,rulo şeklinde sarıyoruz. Taze soğanlarımızı kaynar sıcaklıktaki bir suyun içine koyup 5 dakika kadar bekliyoruz. Soğanlar yumuşayınca patlıcanların üzerinden bağlıyoruz.

AFİYET OLSUN….

Reklamlar
 

Etiketler: , , , ,

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

 
%d blogcu bunu beğendi: