RSS

Zeytinyağlı Enginar

25 Nis

Faydaları saymakla bitmeyen enginarı mevsimi gelmişken zeytinyağlısını yapmadan olmaz tabi… Enginarın faydalarını yazdığım yazıyı okumak isterseniz;  

 https://haniminmutfagi.wordpress.com/2011/04/25/enginarin-faydalari/

Aslında zeytinyağlı yemeklerin kişilerin kendi damak zevkine göre yapılması taraftarıyım. Özellikle tuz ve şeker ayarı için. Çünkü kimisi zeytinyağlıyı şekerli severken, kimisi şekerli tercih etmez. Ben biraz şekerli sevenlerdenim 🙂

1 adet soğanı sıvıyağla iyice kavuruyoruz. Daha sonra tencereye enginarları ekliyoruz. Enginarların üzelerine gelecek şekilde su ekliyoruz. Sonra tuz ve her bir enginar için 1 tatlı kaşığı tozşeker ekliyoruz. Tencerinin ağzını kapatıp kısık ateşte 15 dk. kadar pişiriyoruz.15 dk. sonra enginarların göbeğine gelecek şekilde garnitürleri yerleştiriyoruz. Ben hazır garnitür kullandım .Ama siz hazır kullanmak istemezseniz, haşlanmış havuç ve bezelye kullanabilirsiniz. En son enginarların herbirinin üzerine 1 tatlı kaşığı kadar zeytinyağı ekliyoruz. 10 dk. kadar daha pişirip, ocaktan alıyoruz.

Soğuduktan sonra üzerine dereotu doğrayıp servis ediyoruz.

AFİYET OLSUN…

 

 

Reklamlar
 

Etiketler: , ,

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

 
%d blogcu bunu beğendi: