RSS

Enginarın Faydaları

25 Nis

Karaciğer dostu enginar, tam anlamıyla mineral ve vitamin deposu.  Bol miktarda potasyum, magnezyum ve kalsiyum aynı zamanda  A, B1 ve C  vitaminini barındırıyor. Cynarin maddesi içerdiğinden dolayı enginar, karaciğer ve safra kesesinde biriken yağın vücuttan atılmasına yardımcı olur.                                                                                                                        

Kolestrolü ve trigliseridi düşürücü etkiye sahiptir.

Romatizma, ishal ve sarılık hastalıklarına iyi gelir.

Enginarın sadece göbeğinin değil yapraklarının da tüketilmesi tavsiye ediliyor. Yeşil yaprakların haşlanarak tüketilmesi gerektiğini ve bu haşlama suyunun kesinlikle atılmaması gerektiğini belirtiyor. Bu haşlama suyu, özellikle karaciğer açısından oldukça faydalı.

Ayrıca 6 hafta süreyle enginar yaprağı kürü uygulanan hastalarda kolestrolün ve trigliseridin %10-15 oranında düştüğü gözlemlenmiştir.

Vücudu kuvvetlendirir ve sinir yorgunluklarına iyi gelir.

Vücuttaki toksinleri atar, idrar söktürür, üreyi dışarı atar.

Hazmı kolaylaştırır.

Kalbi ve damar sağlığını korumada etkilidir.

Mevsiminde en az 60 tane enginar yemenin vücüdu tüm rahatsızlıklardan koruduğuna inanılıyor.

İçinde çok çabuk toksin oluşabildiğinden,pişmiş enginarın buzdolabında saklanıp, 24 saat içerisinde tüketilmesi tavsiye ediliyor.

Vücudumuz açısından faydalar saymakla bitmeyen enginar ,hakkıyla sofralarımızın vazgeçilmezi oluyor.

Afiyetle kalın….

Reklamlar
 

Etiketler: , ,

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

 
%d blogcu bunu beğendi: