RSS

Çiğ Börek

22 Nis

Geçen hafta annemin bizi ziyaretinde bizim için yaptığı nefis çiğ böreklerin tarifini paylaşmak istiyorum sizinle. Çok lezzetlilerdi :)Bu Eskişehir çiğböreği  tarifi .. Eskişehir de yaşayan bir akrabamız, oraya her gittiğimizde yapardı bize.. Benim çok sevdiğim bir börek, denemeye değer bence 🙂

Malzemeler

4 su bardağı un

1 tatlı kaşığı kadar tuz

su

İçi için

Kıyma

Soğan

Karabiber,tuz

Un,su ve tuzu kabımıza ekleyip,  hamuru güzelce yoğuuryoruz. Hamur kulak memesi yumuşaklığında olmalı , su miktarını ona göre ayarlıyoruz. Yoğurduğumuz hamuru yarım saat bekletiyoruz.

Bu arada kıymalı içi için, kıymayı rendelenmiş soğanı tuz ve karabiberi karıştırıyoruz.

Hamurumumzdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp , yaklaşık 20 cm. büyüklüğünde hamurlar açıyoruz. Hazırladığımız harcı, hamurun ortasına koyup hamuru kapatıyoruz.

Derin bir tencerede kızdırılmış yağda iki tarafı da kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Sonrada afiyetle yiyoruz.

Reklamlar
 
Yorum yapın

Yazan: 22 Nisan 2011 in BÖREKLER

 

Etiketler: , , ,

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

 
%d blogcu bunu beğendi: