RSS

Limonlu Parfe

16 Nis

 

Sıcak günler yaklaşırken çok severek yiyeceğiniz bir parfe tarifi paylaşmak istiyorum sizlerle. Rahatsızlığım sebebiyle pek tarif veremedim bugünlerde.. Ama sağolsun kızkardeşim güzel parfesini benim için yaptı. Bana da yayınlamak kaldı. Beğeneceğinizi umuyorum 🙂

Malzemeler

2 yumurta

1/2 su bardağı şeker

1 paket krem şanti

3/4 çay bardağı süt

1 paket pötibör bisküvi

1 Limon kabuğu rendesi

1 limonun suyu

Yumurtaların akını ve sarısını ayırıyoruz. Yumurta aklarına bir tutam tuz ekleyip kar haline gelene kadar çırpıyoruz. Ayrı  bir kapta yumurta sarılarını şekerle çırpıyoruz. Yine başka bir kapta kremşantiyi süt ile çırparak hazırlıyoruz.  Daha sonra krem şantiyi, yumurta sarılarını, yumurta aklarını limon suyu ve kabuğu rendesini ekleyip biraz daha çırpıyoruz. Bisküvileri un haline getirip parfeyi yayacağımız borcamın tabanına döküyoruz. Üzerine parfemizi döküyoruz. Eğer isterseniz parfenin üzerine de ufalanmış bisküvilerden dökebilirsiniz. Buzlukta iyice donduruyoruz. Servise yakın buzluktan çıkarıyoruz.

Parfeyi isterseniz tek kişilik kaplarda da hazırlayabilirsiniz.

AFİYET OLSUN….

Reklamlar
 
Yorum yapın

Yazan: 16 Nisan 2011 in PARFELER

 

Etiketler: , ,

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

 
%d blogcu bunu beğendi: