RSS

Portakal Reçeli

31 Mar

 

6 portakal

1/2 kg. su

2 kilo şeker

Portakalların kabuğu rendelenir, haşlanır ve süzülür. Bu işlem 1-2 kez tekrar edilir.En son yapılan süzme işleminden sonra portakallar soğuk suya konulup bir gece bekletilir.Ertesi gün şerbeti kaynatılır, portakallar yuvarlak yuvarlak doğranır. Kaynayan şerbete portakallar eklenir. Ocaktan almaya yakın yarım limon sıkılır.

AFİYET OLSUN…

Reçelin tarifi ANNEM’e aittir. Teşekkür ediyorum…

Reklamlar
 

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

 
%d blogcu bunu beğendi: