RSS

Jöleli Pasta

31 Mar

Bu pastada çilekli , muzlu, kivili-elmalı, limonlu ve vişneli jöle kullandım. Aslında daha renkli jöleler kullanılırsa bence daha hoş bir görünüm olur. Ben o gün içinde bulamadığımdan bu renklerle yapmak durumunda kaldım.

Bir kat jöle hazırlayıp iyice dondurduktan sonra ince bir kat puding, onu da biraz dondurduktan sonra yine diğer kat jöle konuluyor. Malzemeyi istediğiniz kadar koyabilirsiniz. En önemli nokta katların iyice donduktan sonra diğer katın eklenmesi.

Afiyet olsun…

NOT: Bence puding yerine Tavuk göğsü yaparken kullandığım muhallebi de çok yakışır.

Tavuk Göğsü

1 litre süt

1,5 su bardağı toz şeker

Yarım paket margarin

1 su bardağı un

Margarin eritilip unla kavrulur. Yavaş yavaş süt ve şeker eklenir. İyice piştikten sonra mikserle çırpılır.

Reklamlar
 
4 Yorum

Yazan: 31 Mart 2011 in TATLILAR

 

4 responses to “Jöleli Pasta

  1. ceylan

    12 Ağustos 2011 at 15:00

    çok güzel olmus

     
  2. ayşe

    19 Aralık 2012 at 15:00

    jöleleri nasıl hazırladınız acaba ?

     
    • Hanımın Mutfağı

      21 Ocak 2013 at 15:00

      Yaklaşık 2 su bardağı sıcak su içinde karıştırarak eritip, kalıba döküyorum. Buzdolabında donduruyorum.

       

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

 
%d blogcu bunu beğendi: