RSS

Muzlu Rulo Pasta

02 Ağu

Muzlu Rulo Pasta , eşimin belki de sevdiği tek pasta… Uzun zamandır yapmayı düşünüyordum, dün hem eşimi mutlu etmek için, hem de iftar sonrası yenilebilir hafif bir tatlı olduğu için yaptım. Biz ailece bayıldık :) Size de tavsiye ediyorum, mutlaka deneyin derim. Tarifi Portakal Ağacı sitesinden almıştım. Ama ben muhallebisini yaparken bazı değişiklikler yaptım.

Malzemeler :

Keki için;

4 yumurta

4 yemek kaşığı toz şeker

4 yemek kaşığı un

1 paket kabartma tozu

Muhallebisi için;

1 litre süt

1 yumurta

4 yemek kaşığı toz şeker

2 yemek kaşığı un

1 paket muzlu puding

2 adet muz

Üzerini süslemek için hindistancevizi, fıstık tozu vs..

Yumurta sarıları ve aklarını ayırıp, ayrı kaplara alıyoruz. Yumurta sarılarını toz şeker ile iyice çırpıyoruz. Daha sonra yumurta aklarını mikser ile köpürterek çırpıyoruz. Yumurta sarıları ve toz şekeri çırpmış olduğumuz yumurta akının içine ekliyoruz. Daha sonra un ve kabartma tozumuzu ekleyip, yavaşça çırpıyoruz.Burada çırpma işlemini yaparken çırpma teli kullanmanızı ve çok uzun süre karıştırmamanızı öneriyorum. Daha sonra geniş bir tepsiye yağlı kağıt serip, üzerine kek hamurumuzu yayıyoruz. Önceden ısıttığımız 170 c lik fırında yaklaşık 10-15 dk. kadar pişiriyoruz. Kek hamurumuz çok ince olduğu için çok fazla pişmemesi için , fırındaki keki sıklıkla kontrol etmeniz iyi olacaktır. Kekin üzeri kızardığı zaman kekinizi fırından çıkarabilirsiniz. Fırından çıkardığınız keki hemen yağlı kağıt ile birlikte gevşek bir rulo haline getiriyoruz. Daha sonra ıslak büyükçe bir mutfak bezini rulonun üstüne örtüp, kekimizi bekletiyoruz.

1 lt süt, un, tozşeker, 1 yumurta ve 1 paket muzlu pudingi tenceremizde karıştıyoruz. Tarifin aslında muzlu puding yok ama ben biraz aroma vermesi açısından kullandım. Hiç puding kullanmak istemezseniz , 3 yemek kaşığı un kullanmanız yeterli olacaktır. Malzemeleri muhallebi kıvamında iyice pişirip , 5 dakika kadar çırpıyoruz.

Daha sonra soğuyan kekimizi yavaşça açıp yağlı kağıttan çıkarıyoruz. Tepsimize güzelce yayıp içine muhallebiden bolca döküyoruz. Kekin ortasına 2 adet muzu uzunlamasına yerleştiriyoruz. Sonra kekin bir ucundan tutup, keki rulo haline getiriyoruz. Kalan muhallebiyi ve rulo yaparken taşan muhallebileri kekin dışına güzelce sürüyoruz. İsteğinize göre üzerini süsleyip, buzdolabında bekletiyoruz.

AFİYET OLSUN….

 

 

About these ads
 
Yorum yapın

Yazan: 02 Ağustos 2011 in TATLILAR

 

Etiketler: ,

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter picture

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

 
Takip Et

Her yeni yazı için posta kutunuza gönderim alın.

%d blogcu bunu beğendi: